Booster Vigdis - Equinor tildeler kontrakt til OneSubsea

I over 20 år har havbunnsfeltet Vigdis produsert olje via Snorre-feltet. Nå får feltet en ekstra boost som øker produksjonen med nær 11 millioner fat.

Equinor og partnerne har besluttet å investere om lag 1,4 milliarder kroner i Vigdis Boosting Station, som etter planen skal starte opp 1. kvartal 2021.

– Dette er et prosjekt for økt oljeutvinning (IOR) som blant annet består av en flerfase pumpestasjon som vil øke produksjonen fra eksisterende brønner. Det gir nye oljefat til en svært konkurransedyktig pris, sier Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Equinor.

Tildeler kontrakt
Kontrakten med å levere pumpesystem inkludert bunnramme og trålbeskyttelse er tildelt OneSubsea og har en verdi på omlag 700 millioner kroner.

Arbeidet begynner i desember 2018 med prosjektering i Bergen mens sammenstilling vil skje ved bedriftens anlegg på Horsøy i Askøy Kommune. OneSubsea vil knytte til seg en rekke underleverandører. Blant annet skal Framo Flatøy fabrikkere pumpen, Luster Mekaniske Industri skal fabrikkere rør og flere kontrakter blir tildelt i tiden som kommer.  Totalt vil om lag 500 personer være involvert i å levere Vigdis boosting station.

– Senere blir det tildelt kontrakt for arbeidet som skal utføres på Snorre A og B-plattformene, mens marine operasjoner blir utført under Equinors rammekontrakter på området, sier Rød.

Foto: fra kontraktsigneringen

Foto: fra kontraktsigneringen

Ann-Kristin Buvik